bio

Dennis Vandermeersch
biography

Ik ben kinesitherapeut in Heule (kortrijk, west-vlaanderen).

Maar als de praktijkdeuren dicht gaan en ik met mijn camera op pad ga, dan leef ik mij echt uit! Alle mogelijke disciplines in de fotografie probeer ik. Hoe gekker hoe liever.

 

Als onderwaterfotograaf heb ik vrij veel ervaring, van kleine slakjes tot grote haaien en Krokodillen. Maar modelfotografie is ook een belangrijk onderdeel van de onderwaterfotografie. En zo ben ik daar in gerold. 

 

Bovenwater zijn veel mogelijkheden in de modelfotografie. Dus kan ik nog alle kanten op. Ben jij diegene die mij inspireert voor een leuke foto? Geef me dan maar een seintje.

 

In 1988 begon ik met diepzeeduiken en ben sindsdien niet meer uit het water weg te slaan.
Ik ben 1* duikinstructeur CMAS/Nelos. Mijn interesse voor de fotografie is ontstaan onder water. Ik mocht de onderwatercamera van mijn vader even lenen en vanaf dan dook hijzelf verder met lege handen. Nadat ik merkte dat klassieke filmrolletjes te duur werden en ook te weinig foto's per duik toelieten, schakelde ik over op digitale fotografie.  Vanaf dan ging een nieuwe wereld voor mij open. Gedaan met het prutsen met filmpjes en wachten op resultaat. Leve de onmiddellijke resultaten en het snelle bijleren van instellingen en techniek.

 

En toen kwamen de fotowedstrijden... Toen ik voor het eerst deelnam aan een fotowedstrijd haalde ik meteen ook mijn eerste prijs binnen... daarna nog eentje... en nog eentje... Maar de prijzen waren niet het boeiendste van de wedstrijden. De informatie die ik met mondjesmaat sprokkelde bij de andere winnaars, andere topfotografen en de jury zelf, gaven veel meer voldoening. Het is ongeloofelijk wat je kan bijleren als je je ogen en oren de kost geeft op een wedstrijd. Sommigen gaan alleen voor het goud, andere doen mee om bij te leren. Ik probeer een beetje beide te combineren :) Vele jaren volgden en de resultaten werden steeds beter. Ook de techniek verbeterde waardoor de wedstrijden steeds moeilijker werden. Constant zoek ik nieuwe uitdagingen en ervaringen op fotografisch vlak en ik ondervond dat de fotografische kunst enkel maar begrensd is door onze eigen verbeelding... en de tijd de je echte beroep inneemt natuurlijk.

Een oude Chinees zei ooit dat een afbeelding wel duizend woorden waard is. In dat geval denk ik dat mijn foto's een soort dagboek geworden zijn.

Hopelijk geniet u van mijn foto's.